De hele dag door zijn we met onze gedachten bezig. Gedachten die vervolgens allerlei gevoelens en emoties oproepen. Er verschijnen allerlei gedachten in ons en we maken er een heel verhaal bij dat weer onze emoties voedt. We zijn een marktplein aan stemmen in ons hoofd en we raken erdoor verdeeld. Als we ergens ja tegen zeggen, horen we ook tegelijk ook een nee. We voelen ons gespleten door het voldoen aan de verwachtingen van de buitenwereld en onze innerlijke roep van onze ziel en de oerbron. Door naar allerlei afleidingen in de buitenwereld te handelen en te luisteren komen we in deze verdeeldheid terecht.

Als we geen gedachten ideeën zouden hebben over onze ongewenste situaties, zouden er ook geen problemen zijn. We vergelijken vaak ons zelf met mensen om ons heen en zeggen dan dat we niet goed genoeg zijn. De gehechtheid aan dingen en ons gecreëerde wereldbeeld houdt ons gevangen in het idee dat het anders zou moeten zijn.

Alles verschijnt in ons leven met een duizelingwekkende intelligentie en alles heeft als doel om te ervaren hoe iets is in een bepaalde situatie om ons weer te her-inneren wie we werkelijk zijn. Onze gedachten en percepties in combinatie met hoe iets zou moeten zijn in het leven levert doorgaans veel verzet op. Het gevolg is dus dat we handelen in een soort paniekvoetbal in de vorm van afkeer en verzet.

Maar ondertussen fluistert onze ziel ons van alles in maar we horen dit niet door ons drukbezette hoofd vol weerstand en verzet. Zolang wij geen ruimte in onze agenda vrij maken om hiernaar te gaan luisteren blijven we in dezelfde kringetje rondrennen, zonder naar alle mogelijkheden van onze ziel te luisteren.

Als we vanuit alle mogelijkheden naar dingen en situaties kijken, kunnen we buiten onze vaste denkpatronen (overlevingsstrategieën, overtuigingen, onmogelijkheden en ons lagere denken (ego)) kijken. Door op een andere manier naar dingen te kijken vanuit het onbekende veranderd direct jouw perceptie daarop. Als je nu alles laat stromen voor wat het is dan gaat het weer stromen vanuit je natuurlijke staat van zijn maar nu met alle mogelijkheden zonder de inmenging van jouw gedachten hierover en hoe iets zo moeten zijn. Leven vanuit mogelijkheden geeft je veel meer vrijheid. Het geeft je veel fijnere en mooiere gedachten.

Als je dit zou onderzoeken bij jezelf, dan zou je werkelijk achteroverslaan van verbazing. Door je gedachten opnieuw te her-kaderen en te definiëren vanuit ‘alle mogelijkheden’ gaat er een nieuwe wereld voor je open. Laat het leven door je heen stromen zonder er een mening of een idee over te hebben. Handel alleen naar je hoogste gedachten naar wie jij wilt zijn. Deze gedachten zijn doorgaans heel geïnspireerd, liefdevol, opbouwend, verheven, vrijgevig, warm en dienend naar je hoogste doel. Je geweten geeft zelf al heel veel aan maar vertrouw volledig op je gevoel, intuïtie en je eigen intelligente lichaam signalen. Het zijn o.a. signalen van onze ziel en die communiceert met zijn eigen taal en unieke manier met jou.

Leven en denken vanuit mogelijkheden geeft je meer perspectief. Het geeft fijnere en mooie gevoelens.  Door je gedachten omtrent zaken en dingen te her-kaderen geef je jezelf een veel mooier leven. Hierin ligt een stukje waarachtig geluk.