Het hart

Ons hart is veel meer dan alleen een bloedpomp. Zo heeft ons “hart-brein” 40.000 neuronencellen in je hart, dat kan voelen, ervaren, leren en onthouden. Hierdoor staat het hart heel sterk in verbinding met de energie om ons heen.

Het bepaalt voor een zeer substantieel deel hoe ons lichaam reageert en het pikt informatie van de energie van buiten op. Het hart wordt al sinds het ontstaan van de mensheid gekoppeld aan ons gevoel.

Ons hart is in feite een deel van onze intuitie. Bijvoorbeeld bij het zien van een serie afbeeldingen, geeft het hart ongeveer 5 seconden vooraf een serie elektrische signalen af (met informatie over de afbeelding) aan het brein, nog voordat ons bewuste brein dit heeft kunnen interpreteren via ons ogen.

Dus als wij ons bewust zijn van de taal van het hart zou je dit al kunnen voelen zonder dat je het bewust weet.

Rond het hart zit ook een magnetisch veld dat 5000 keer sterker is dan het brein.

Onze ademhaling is sterk verbonden met onze hartslagvariatie.

Ook ons hart bepaalt voor een groot hoe we ons voelen. De afgifte van hormonen vanuit het hart hangt nauw samen met het hart ritme (variatie). Ons hartritme is sterk afhankelijk van hoe we ons voelen. Heeft jouw hart een sterke wisselende hartslagvariatie dan voelen wij ons uit balans. Hebben wij een coherent hart (gelijkmatige hartslagvariatie) voelen wij ons sterk, gelukkig en in balans.

Een persoon met coherent hart is in staat het hartritme van de persoon tegenover hem te synchroniseren en beide harten wisselen ook informatie uit zonder we ons daar bewust van te zijn.