DE VIJF VERSCHILLENDE TYPES

De mensheid is te verdelen in 5 verschillende Types. Dit komt voort uit de verschillende manieren waarop de menselijke energie kan werken. Elk Type heeft zijn specifieke bijdrage en ook specifieke valkuilen. 

Zet de eerste stap om uit te zoeken wat jouw persoonlijke Design is:

Druk op de volgende link:

Jovian Archive

Gesloten accordeon
Generator

DE GENERATOR:

70 % van de mensheid behoort tot deze groep. Doch omdat de helft van deze groep ook kenmerken van het Type Manifestor heeft, worden deze Manifesting Generator genoemd. Deze groep wordt op een andere pagina besproken.

Generators hebben van alle Types de meeste en constante energie en zijn daardoor de bouwers en werkers van onze samenleving. Zij hebben, met hun ingekleurde sacrale centrum, een sterke fysieke energie. Daarmee zijn ze in staat om te creëren en gestaag te werken aan het vormgeven van de wereld om hen heen. Zij zijn toegerust om de zaadjes die door de Manifestor geplant zijn tot bloei te brengen. Als grootste groep en met hun sterke energie bepalen zij het ritme van de wereld.

Generators zijn dus de grootste buffels van de mensheid door het inzetten van hun tomeloze energie. Zij kunnen dit de hele dag volhouden totdat zij aan het einde van de dag uitgeput in slaap vallen teneinde de volgende dag weer te vlammen.

Maar, en dit is een grote Maar, dit geldt alleen wanneer zij echt doen waar zij bevrediging uit halen en hun energie op de juiste manier inzetten. Als zij dat namelijk niet doen, verspillen zij hun energie aan dat wat voor henzelf niet echt belangrijk is. Hetgeen uiteindelijk tot Frustratie zal leiden; het THEMA (Valkuil) van de (Manifesting) Generator.

Zij hebben dan namelijk het gevoel dat er iets ontbreekt, dat zij niet alles uit het leven kunnen halen wat er in zit. Waardoor zij geen plezier meer hebben in dat wat zij doen en daar dan meestal ook mee stoppen. Zij worden niet voor niets de grootste opgevers genoemd.

STRATEGIE: Hoe kun je weten of je jouw energie op de juiste manier inzet? Dat is door niet zelf initiatief te nemen, maar te reageren op dat wat zich als vanzelf vanuit jouw omgeving aan dient. Dus door geduld te hebben. Dit is waarschijnlijk zowel je moeilijkste les als ook je grootste kado.

Door tegen hetgeen zich dan aan dient, op de juiste manier Ja of Nee te zeggen, kun jij de voor jou juiste beslissing nemen. Hierbij is het voor de Generator de kunst om te luisteren naar zijn onderbuikgevoel (Sacraal). Dit geeft namelijk in het moment een Ah-hah (Ja), of Uh-uhn (Nee) antwoord. Hier komen we later nog uitgebreid op terug.

Het Aura van de (Manifesting) Generator is open, omhullend en aantrekkend, hetgeen betekent dat hun energie de interactie aan gaat met de omgeving en als vanzelf aantrekken dat wat voor hen belangrijk is.

Het Generator kind: Als ouder kun je het Generatorkind al in een vroeg stadium leren luisteren naar zijn onderbuikgevoel. Door hem directe vragen te stellen waarop hij dan kan reageren. Wil je naar de dierentuin? Wil je kaas op brood? Hiermee voorkom je dat hij na gaat denken en sociaal wenselijke antwoorden gaat geven, waardoor hij waarschijnlijk dat doet wat hij eigenlijk niet wil en uiteindelijk gefrustreerd raakt.

Deze kinderen hebben heel veel energie en moeten dus ook veel activiteiten ontplooien om deze te kunnen ontladen, zodat zij opgebrand naar bed kunnen gaan en ‘s nachts makkelijk weer opladen.

Generator als partner: Naast de bouwers van de samenleving staan de (Manifesting) Generators ook voor de reproductie van de menselijke soort. Door een ingekleurd sacraal centrum is seks een belangrijke drijfveer van hun bestaan. Correct werk, goede seks en een fijne relatie geven een enorme voldoening in hun leven. Indien dit er niet is ontstaat frustratie en moeten zij hun Strategie toepassen.

Stel dus ook aan je (Manifesting) Generator partner directe vragen. Als je wil weten of hij/zij echt van je houdt, moet je letterlijk vragen: ”Hou jij van mij?” of “Vind je bevrediging in je werk? “, “Zullen we vanavond naar de bioscoop?” Dan kunnen zij direct vanuit hun onderbuik reageren met een eerlijk antwoord voordat zij er over na kunnen denken. Leuk is het om hier mee te oefenen.

Zij zijn ook bouwers in relaties. Net als met werk kunnen zij met een partner een langdurige relatie aangaan en kan deze steeds beter worden.

Manifesting Generator

DE MANIFESTING GENERATOR:

Als vervolg op ons verslag betreffende de Generator, nu dus de Manifesting Generator. In beiden gevallen betreft het hier een Generator zoals hiervoor al beschreven is. Ook is de voldoening van zijn leven afhankelijk van het feit om geduld uit te oefenen, dus de genoemde Strategie om te wachten tot je kunt reageren op de voor jou juiste respons. Wachten is trouwens niet hetzelfde als niets doen, wachten betekent dat je bezig blijft in je leven, maar dat je niet probeert te sturen waar je heen gaat.

Dit zal voor de bezige bijen die de MG’s zijn, absoluut niet mee vallen. Zij zijn altijd bezig met van alles en nog wat en hebben ook nog het grootste potentieel van alle Types.

De MG is eigenlijk een Manifestor geperst in het voertuig van een Generator en daar ligt dan ook precies het pijnpunt. Het Manifestor deel wil initiëren, in actie komen. Dit terwijl de Strategie van het Generator deel je juist laat wachten tot het voor jou juiste moment om in te stappen. Elke keer als je ergens inspringt zonder je respons af te wachten, zal je weerstand oproepen. Zowel bij jezelf als het leven zelf. Met als gevolg dat je net als de Generator gefrustreerd raakt, maar ook als de Manifestor boos kan worden. (Thema is gefrustreerd en boos)

Het bijzondere van de MG is de explosieve manier waarmee de energie door hun leven stroomt. Ze zijn de meest drukke wezens op deze planeet. Ze ontvangen ergens energie voor, responderen erop en Zoeffff… Klus geklaard en op naar de volgende! Ze vinden ook altijd de snelste manier om iets te doen.

Dit betekent dat de MG’s in hun leven meer voor elkaar krijgen dan de Generators. Dat komt vooral omdat de Generators liever echt in hun werk groeien, in plaats van de taak zo snel mogelijk af te ronden. Ze nemen de tijd om het werk tot in de puntjes uit te voeren, terwijl de MG’s door hun snelheid soms dingen overslaan. Zo werkt hun mechaniek. Daar waar de MG’s sprinters zijn, zijn de Generators de marathonlopers.

We willen toch nog eenmaal het belang van het hebben van geduld benadrukken. Vooral omdat de MG’s zo een grote behoefte hebben om bezig te zijn. Als je namelijk niet het geduld kunt hebben om even naar adem te happen, te wachten tot het leven zich bij jou aandient, blijf je altijd in je zoektocht om dingen te doen, in de hoop dat het eindelijk genoeg zal zijn. Terwijl als je jezelf even overgeeft aan het niets doen, je als een raket afgevuurd zult worden in de richting die daar voor jou is.

Je hoeft niet bang te zijn als je stopt met het altijd bezig zijn en dat je daardoor de controle over je leven verliest. Dat zou zelfs een groot cadeau zijn. Zet je energie en daar barst je van, in voor dat wat je hele lichaam in vuur en vlam zet. Van de ene respons naar de andere en bereik alles wat je bereiken wilt. Je hebt de power en de tools!

Het MG-kind heeft nog meer energie dan een Generator-kind en is werkelijk onvermoeibaar. Ook in het zelf opstarten van allerlei dingen. Als ouder kun je het kind leren te wachten op een reactie van henzelf door ze de gevolgen te laten inzien van het opstarten van meerdere dingen. Door bv. vragen te stellen. “Je hebt vanmiddag om 3 uur afgesproken om te gaan voetballen, maar je zou dan ook met mij mee gaan zwemmen. Je hebt ook nog een hoop huiswerk en je wil ook nog buiten met de hond spelen. Je kunt niet alles tegelijk doen. Vind je dat een fijn gevoel? Of niet? “.

De Manifestor

DE MANIFESTOR:

8% procent van de mensheid is een Manifestor. Zij zijn hier om te initiëren, zelf actie te ondernemen, onafhankelijk van anderen. (The Lone Wolves). Sterker nog, indien jij een Manifestor vertelt wat hij moet doen, zal je op grote weerstand stuiten.

Zij brengen iets nieuws in de wereld. Omdat ze de troepen ver vooruit zijn worden ze door anderen vaak niet begrepen, hetgeen kan leiden tot zijn boosheid. Dit is het THEMA (valkuil) van de Manifestor. Daarom is zijn STRATEGIE (de voor hem correcte manier om zich door het leven te bewegen), de ander te informeren voordat hij iets gaat doen.

Door de werking van hun aura hebben zij een diepe impact op hun omgeving. Ze zijn niet echt gericht op communicatie over hetgeen zij initiëren. Hierdoor kunnen zij op anderen intimiderend over komen. Waardoor ze anderen juist afstoten en niet meekrijgen in hun vernieuwingen. Terwijl als zij de anderen informeren over hun acties, deze wel daar in mee gaan. En niet uit angst de Manifestor willen controleren.

Omdat Manifestors altijd met iets bezig zijn, hebben ze ook veel tijd nodig om tot rust te komen.

Het Manifestor kind is altijd op zoek naar iets nieuws en wacht zeker niet op toestemming om zelf iets te gaan ondernemen. Als jij in de dierentuin nog naar de aapjes staat te kijken zit het kind al boven op de glijbaan. Dit kan de ouders ongerust of boos maken, terwijl je deze kinderen juist hun gang kunt laten gaan. Zo zitten ze nu eenmaal in elkaar. Deze kinderen zijn hier niet om zich aan te passen. Wel kan je kinderen tot 16 jaar leren om toestemming te vragen voordat zij iets gaan doen. Boven 16 jaar hoeven zij het slechts mede te delen. Hoe mooi is het als je deze informatie in je opvoeding mee kan nemen. Voor het kind, maar zeker ook voor de onderlinge relatie.

Voor een Manifestor partner is het vooral belangrijk dat je deze veel bewegingsruimte geeft en hem helpt herinneren aan het feit dat hij de ander moet informeren voordat er een actie volgt.

De Projector

DE PROJECTOR:

De projectors beslaan 21% van de mensheid en hun natuurlijke rol is die van gids van de energietypes. Zij staan aan de top van de hiërarchie. Zij zijn pas vanaf 1781 in de wereld gekomen en zijn bedoeld om de nieuwe stijl leiders te worden. In plaats van met overmacht (Manifestor stijl) vraagt deze tijd om een meer sensitieve manier van leiding geven, gericht op het meekrijgen en coachen van de energietypes (Manifestors en Generators).

De Projector is een non-energie type, d.w.z. dat hij van zichzelf geen sacrale levensenergie heeft, hij heeft in feite de energie van anderen nodig en is niet gemaakt om te werken zoals de generators. Projectors zien wat er bij de ander leeft en zijn het liefst in een 1 op 1 contact. Het aura van de projectors is indringend en gefocust, zij kijken als het ware door de ander heen. Dat is voelbaar en daarom zullen sommige mensen projectors niet direct aankijken, omdat dit te indringend is.

Projectors zijn hier om de energietypes te observeren en te delen wat ze gezien hebben. Zij herkennen talenten en capaciteiten van m.n. de Generators en Manifesting Generators en kunnen hen sturen en begeleiden om hun energie zo efficiënt mogelijk in te zetten.

De projector kan alleen in relatie tot een ander zijn bijdrage leveren. Echter, de projector moet wachten op de uitnodiging van anderen om zijn leidende rol op zich te nemen. Als hij niet erkend wordt en gezien wordt voor wie hij is en wat hij te brengen heeft, zal zijn aanwezigheid niet gewaardeerd worden en eerder weerstand oproepen. Zijn strategie is dus: wachten op de uitnodiging. Dit geldt voor alle belangrijke zaken in het leven: werk, liefde, wonen en vriendschap. Anders zal de projector niet op de juiste wijze iets aangaan en niet optimaal kunnen functioneren; en kan dan vervallen in zijn valkuil: verbittering.

Als je bedoeld bent als klankbord maar daarin niet erkend wordt, ga je dat opeisen en dat vindt de omgeving vaak lastig; wat een bemoeial! Het is voor de projector niet makkelijk om te leven in een vooral door generators bewoonde wereld. Omdat in de maatschappij de norm is dat je assertief en initiatiefrijk moet zijn, zullen projectors geneigd zijn dat ook te doen; maar daarmee plegen ze roofbouw op zichzelf, want zo komen ze niet op de juiste manier met de juiste mensen in contact.
Zeker voor projectors is het cruciaal dat zij in een juiste omgeving vertoeven, waarin zij tot bloei kunnen komen.

Qua design is de projector het meest gedifferentieerde type, omdat er veel verschillende soorten projectors nodig zijn om veel verschillende soorten mensen te coachen. Iedere projector zal mensen op zijn pad krijgen die hem zien voor wat hij waard is; de projector zal de voor hem juiste mensen moeten leren herkennen, door te luisteren naar zijn innerlijke autoriteit.

Projector kinderen willen graag gezien worden en leiden. Maar zullen daarvoor dus moeten leren om te observeren en op het juiste moment en in de juiste situatie op een uitnodiging in te gaan. Juist in 1 op 1 contact kan het kind dit leren en als ouder kun je je projectorkind ondersteunen door het te helpen om helder te krijgen hoe de dingen werken en wat goed voor hen voelt.

Laat hen rustig spelen en tijd nemen om te leren aanschouwen en dingen te ontdekken. Als een projectorkind onvoldoende die kans krijgt, zal het zich niet begrepen voelen en mee gaan doen met dingen die niet juist zijn voor hem. Het kan dan snel uitgeput raken, voor zijn beurt gaan praten om zo toch zijn aandacht en rol op te eisen. Projectors zijn hier vooral om te beschouwen en zorgvuldig met hun energie om te gaan. Een projector kind heeft dan ook zijn rust nodig. Laat het naar bed gaan voor het compleet uitgeput is, dus misschien wel eerder dan zijn generator broertje of zusje, die op een andere manier hun energie opladen.


Projector partners. Ook in de liefde moeten projectors wachten op de juiste uitnodiging. Het is belangrijk dat ze erkend worden voor wie ze zijn. Projectors zijn toegewijde partners en het is belangrijk voor hen om de juiste partner te hebben om een zo’n prettig mogelijke energie tot hun beschikking te hebben.

Projectors kunnen de neiging hebben om op iedere uitnodiging in te gaan omdat de uitnodigingen niet zo vaak komen. Maar juist voor hen is het cruciaal om een partner te hebben die kiest voor wat de projector te brengen heeft. De projector zoekt een partner in vriendschap en in liefde, en op beide fronten moet het kloppen. Dan kan een relatie lang duren. Ook om uit een relatie te stappen moet de projector uitgenodigd worden, zelf zullen ze dat als non-energie type niet zo snel doen.

De Reflector

DE REFLECTOR:

Nu dus de laatste van de vier Types. De Reflector. Net als de Projector een niet energie Type. 2 % procent van de Wereld bevolking. Dit lijkt heel erg weinig maar geeft in het totaal toch nog een aantal van 70 miljoen mensen. Doch de kans dat U er 1 bent is erg klein.

Dat je een reflector bent kun je zien als je naar je chart kijkt. Wat gelijk opvalt is dat geen enkel van de 9 centra ingekleurd is. Alles is dus open. We weten dat als een centrum open is, je op ontvangen staat. Dus met alle centra niet ingekleurd sta je wagenwijd open voor de invloed van anderen.

Daarin ligt de grootse wijsheid van een Reflector, maar ook de grootste beperking omdat jij niet iets anders kan doen, dan de ander die in jouw buurt is te spiegelen. Jij bent hun spiegel. Als zij emotioneel zijn, wordt jij nog emotioneler. Als zij gejaagd zijn, wordt jij nog gejaagder. Voor de Reflector is het belangrijk om te weten dat niets van dit alles wat je voelt of ervaart van jou is. Jij reflecteert slechts wat de ander afgeeft.

De kracht van Reflectors is dat ze de meest onbevooroordeelde types zijn, omdat dus niets echt eigen aan ze is. Ze nemen slechts over en spiegelen. Aan hen kun je dus heel goed aflezen wat er in de samenleving leeft. Ze zijn hier als het ware om te waarschuwen en te signaleren door er gewoon te zijn. Dit maakt ze ideale gesprekspartners. Daarom weten ze vaak meer over hun gesprekspartners dan over zichzelf. Zij zien altijd het potentieel in anderen en kunnen daarom ook makkelijk Teleurgesteld (Thema van de Reflector) in hen raken, omdat zij zien dat dit niet geleefd wordt.

Ook voor Reflectors is er een Strategie als het aankomt op het nemen van belangrijke beslissingen. Dat is dat ze een maand moeten wachten voordat zij zekerheid hebben over deze beslissing. Die maand loopt gelijk met een volledige maan cyclus; in de loop van die maand ervaren Reflectors de wereld achtereenvolgens als een Generator, Projector, of een Manifestor. Dat geeft hen ook die grote wijsheid. Pas als ze dit allemaal doorlopen hebben, weten ze welke beslissing voor hen de juiste is. Tevens is het voor de Reflector dus van groot belang om zich regelmatig even terug te trekken zodat zij kunnen ervaren wat van hen is en wat niet.

Het reflector kind houdt je dus een spiegel voor. Als jij niet te genieten bent zal je kind dat ook niet zijn. Sterker nog… Hij gooit er nog een schepje boven op. Jouw kind kan veel denken en piekeren over alles wat hij in zijn omgeving aan emoties op pakt. Laat ze weten dat ze niet te snel conclusies verbinden aan wat ze voelen. Het is namelijk niet van hen. Zij spiegelen slechts. Daarom heeft dit kind veel rust en regelmaat nodig en is het ook belangrijk dat de emoties regelmatig weg kunnen. Ga wat leuks doen met ze. Wandelen, verhaaltje lezen, muziek luisteren, met lego spelen. Beslissingen moeten zij dus ook niet te snel nemen het moet voor hen door waarnemingen, gesprekken en af en toe op zichzelf zijn, helemaal goed voelen.

De Reflector partner. Reflectors vinden relaties erg belangrijk. Het duurt dus een lange tijd voordat een Reflector vertrouwd genoeg is om een duidelijke beslissing over intimiteit te kunnen maken. Omdat Reflectors vrijwel altijd volgens conditioneringen leven, zullen zij in hun relaties soms gefrustreerd zijn, boos of verbitterd. Omdat zij dus de eigenschappen/valkuilen van hun partner opnemen. Als een Reflector eenmaal een relatie heeft zullen zij het moeilijk vinden om deze ook weer te laten gaan.

Kom in contact

Bel

06-4636 8599

beeldbellen of appen:

E-mail

info@burnoutofstress.nl

Praktijkadres

Centrum Asclepeion

Marijkeplein 12

3181GM Rozenburg

Tijden

Ma- vrij: van 10:00 - 17:00 uur.